Wijn beoordeling.

 

Klik hier voor het beoordelings formulier om uw recensie te geven voor een wijn

 

De eerste DEN OUDEN WINGERD wijn

Onze eerste zelf geimporteerde wijn,  is 1 september aangekomen en zouden het leuk vinden als er mensen zijn die even de tijd nemen om hem serieus te beoordelen. Hulp bij het wijnproeven.

Tijdens een verblijf in een Bed and Breakfast SkinkiKofi (= skenk die koffie / schenk de koffie) in Paarl, West Kaap is de eerste bestelling geplaatst: 500 flessen rode wijn van de Barbera druif van de oogst van 2005.

De druiven waar deze wijn van gemaakt is komen uit de Breede Rivier Vallei. Met een lengte van 310 kilometer is De Breede Rivier een van de belangrijkste rivieren in de Kaap.
Een prachtige grensstreek waar een beetje van alles is te zien. Gevoed door de waterstromen uit de bergen vormt de Breede Rivier een waterbron voor de wijngaarden en orchideeŽn. Achter de bergen bij Swellendam baant de rivier zich een weg door het Bontebok Nationaal Park om vervolgens uit te monden in de Indische Oceaan nabij St Sebastian Bay.

De Breede Rivier Vallei is de grootste van de drie wijn- en fruitproducerende valleien in de Westkaap. Daarnaast heeft dit gebied een aantal adembenemende passen, Bainís Kloof, Du Toitís Kloof, Gydo, Hex River, Cogmanís Kloof, Michellís Pass, Nuwe Kloof Pass en Theronsberg Pass. Worcester en Robertson zijn de belangrijkste steden in het gebied. In de vallei zijn belangrijke agrarische gebieden als Cere, Ashton en Bonnievale. Ook pittoreske dorpen als Tulbagh, McGrecor en Montagu vormen onderdeel van de Breede Vallei. De veel geprezen route 62 baant zich hier een weg langs en verbindt de vallei met de Kleine Karoo.
 

 

Klik hier om uw beoordeling te geven voor onze Barbera:

 

Als u een andere wijn met ons formulier wilt beoordelen en opslaan in onze database kan dit ook. Al de geproefde wijnen worden overzichtelijk weergegeven op onze hoofd pagina.

 

Klik hier om uw recensie te geven voor andere wijn